“Ik kan in deze functie helemaal mijn ei kwijt, er is veel ruimte voor nieuwe ideeën.”

Mireille Nijhuis,

Praktijkondersteuner (GGZ)

 

Mireile Nijhuis

Van het ‘veilige nest’ in de verslavingszorg, stapte Mireille over naar een nieuwe uitdaging als Praktijkondersteuner ggz. Een carrière-switch waarvoor ze opnieuw de schoolbanken in ging. Ze heeft geen moment spijt van haar intensieve leertraject. Haar nieuwe baan past haar als een nieuwe jas!

 

Mireille in de praktijk

Iedere werkdag starten de huisarts, assistentes en Mireille met een gezamenlijk overleg, waarin de patiënten en andere belangrijke agendapunten worden besproken. Daarna is het tijd voor gesprekken met patiënten. Mireille heeft ongeveer ieder uur een patiënt, al dan niet met naasten erbij. Voor het gesprek neemt ze drie kwartier de tijd en ze ruimt een kwartier in voor rapportage of andere administratieve bezigheden. Als ze haar opleiding helemaal heeft afgerond komt er meer tijd vrij voor het inplannen van niet-patiëntgebonden taken, zoals bijvoorbeeld het bezoeken of ontvangen van externe hulpverleners voor het verkennen van de sociale kaart en verbeteren van de lokale of regionale samenwerking.

 

Dit zegt haar collega:

“Mireille is een betrokken, kundige en leergierige collega. En ze heeft humor, met Mireille valt er altijd wel iets te lachen!”

 

Topmomenten uit de praktijk

Mireille: “Wat ik zo leuk vind aan de functie praktijkondersteuner ggz, is dat we geen lange wachtlijsten en onnodige bureaucratie hebben. We kunnen snel hulp bieden. Met minimale interventies, zoals het bieden van een luisterend oor, psycho-educatie of begeleiding bij een online- zelfhulpprogramma, kan iemand al geholpen zijn als je er vroeg bij bent. Het geeft ook voldoening als je iemand kunt helpen die bijvoorbeeld al jaren met iets zit, waar hij zich voor schaamt en voor het eerst met zijn verhaal naar buiten komt.”

 

Is de praktijk iets voor jou?

Mireille: “Ik beveel dit werk regelmatig aan. Het is een geweldige baan met veel afwisseling en ruimte voor je eigen invulling.”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je praktijkondersteuner kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

“Ik vind het mooi dat ik een rode draad ben voor de patiënt waardoor hij of zij langer en gezonder kan leven.”