“Je kunt als doktersassistent niet klagen over eentonigheid, elke dag is anders.”

Adem Akkanat,

Doktersassistent & Triagist

 

ademakkanat

Adem is een gezellige sfeermaker die zich niet zo druk maakt over onderbezetting, wat soms het geval is op de huisartsenpost. Als de sfeer goed blijft, lukt het altijd om iedereen te helpen en de dag goed af te sluiten. Al elf jaar werkt hij met plezier als doktersassistent in een gezondheidscentrum en triagist op de huisartsenpost. Ooit maakte hij een weloverwogen keuze tussen een opleiding tot verpleegkundige en de opleiding tot doktersassistent. Van jongs af aan wilde Adem graag ‘iets medisch’ doen. Doktersassistent won het van verpleegkundige. Werken in een kleinere omgeving, langdurig contact met patiënten en minder zorgtaken gaven voor Adem de doorslag. En hij staat nog steeds achter de keuze die hij jaren geleden maakte.

 

Adem in de praktijk

Adem werkt in een groot gezondheidscentrum in Terwijde. In totaal levert het centrum zorg aan bijna 11.000 patiënten. Op de huisartsenpraktijk is het beantwoorden van de telefoon een van de hoofdtaken voor Adem. Die telefoongesprekken zijn belangrijk. Door vragen te stellen aan patiënten probeert Adem erachter te komen of ze wel of niet op het spreekuur bij de huisarts moeten komen en hoe urgent hun klacht is. Daarnaast heeft Adem zijn eigen spreekuren waarin hij medische handelingen verricht als wondverzorging, hechtingen verwijderen, bloeddruk meten of bloeddruk- hb- urine- crp-controles uitvoeren. Hij houdt ook de administratie bij en zorgt dat patiëntendossiers op orde zijn. Geen dag is hetzelfde, dat is een ding wat zeker is.

 

Dit zegt zijn collega

Adem is goed in zijn werk en een echte sfeermaker, zijn motto is: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En dat merken we in de praktijk. Ook als dingen wat minder goed lopen, blijft Adem opgewekt en dat is goed voor de sfeer in de praktijk!”

 

Topmomenten uit de praktijk

De afwisseling en het contact met de patiënten, dat  is wat het werk elke dag weer leuk maakt volgens Adem. Hij vertelt:  “Laatst kwam ik een van onze patiënten op straat tegen, ik groette haar en ze was zo verrast dat ik haar naam kende.  Ze zei dat ze me heel aardig en behulpzaam vond. Daar word ik echt blij van, je doet het werk niet voor niets!”

 

De praktijk iets voor jou?

Adem: “Ooit wilde ik nog verder studeren, ik heb wel mijn diploma voor triagist gehaald, maar verder ik ben helemaal op mijn plek in deze baan. Ik kijk nooit meer naar iets anders. Wat is er mooier dan mensen helpen? Ik zou zeggen: als je nog twijfelt, ga ervoor!”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je doktersassistent kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je triagist kunt worden? Ontdek het op deze pagina.