Praktijkondersteuner

Een praktijkondersteuner werkt in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts.

Er zijn twee soorten praktijkondersteuners. Ze hebben beide eigen spreekuren. De praktijkondersteuner somatiek begeleidt en coacht patiënten met chronische (somatische) aandoeningen. De praktijkondersteuner ggz begeleidt en coacht mensen met een psychisch probleem. – (Post) Hbo-opleiding

Een praktijkondersteuner somatiek (POH Somatiek) werkt in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Je hebt hebt eigen spreekuren en begeleidt en coacht patiënten met chronische (somatische) aandoeningen.

Een praktijkondersteuner ggz (POH-GGZ) werkt in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Je hebt je eigen spreekuren en begeleidt en coacht patiënten – zowel jeugd, volwassenen als ouderen – met psychische problemen.