“Het is de band die je met patiënten opbouwt, bijvoorbeeld omdat je even een luisterend oor bent of iemand kunt troosten.”

Aimée Nanlohy
Doktersassistent en triagist

 

 

Aimée volgde de studie voor doktersassistent en werkte op diverse plekken: van de methadonbus tot de spoedeisende hulp en van het asielzoekerscentrum tot de huisartsenpraktijk. Op dit moment werkt ze met veel plezier als doktersassistent en triagist op de huisartsenpraktijk.

 

Aimée in de praktijk

Aimée: “Als triagist is telefoneren mijn hoofdtaak: daarbij moet ik snel kunnen bepalen wat kan wachten en wat niet. Daarnaast moet ik snel medische hulp kunnen inzetten, adviezen geven, afspraken maken en post verwerken. Als doktersassistent doe ik medische verrichtingen zoals het nakijken van urine, bloeddruk meten, uitstrijkjes maken, injecteren, wratten aanstippen, en nog veel meer. De combinatie tussen patiëntencontact, telefoneren, administratie, medische verrichtingen en het contact tussen artsen en andere zorgverleners maakt dit werk zo mooi en afwisselend.”

 

Dit zeggen haar collega’s

“Aimée zit vol energie. Ze heeft ruime medische kennis en kan spoedconsulten snel helder krijgen. Daarnaast is ze een echte sfeermaker die zorgt voor een positieve flow op de praktijk. Een Valentijns-lunch regelen, samen de praktijk Corona-proof maken of een kopje thee zetten als je het nodig hebt. Daar ligt de kracht van Aimée: ze staat altijd voor een ander klaar.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Het zijn alle momenten bij elkaar die het werk voor Aimée zo bijzonder maken: “Het is de band die je met patiënten opbouwt, bijvoorbeeld omdat je even een luisterend oor bent of iemand kunt troosten. Het is het doosje bonbons of de tekening van een kind die je als bedankje krijgt. Dat is zo fijn en lief! Het is de voldoening die je voelt als je snel medische hulp kunt inzetten wanneer dit nodig is. Het is het moment dat de ambulance er op tijd is en wegrijdt en je weer rustig kunt ademen. Het is de sfeer met collega’s. Ik zou wel een heel boek kunnen schrijven over alles wat we meemaken!”

 

Is de praktijk iets voor jou?

Aimée: “Als je zoekt naar een afwisselende baan in de zorg met veel patiëntencontact dan is doktersassistent een mooi beroep voor je. Je bent echt een duizendpoot! Natuurlijk is de werkdruk soms groot, maar ik doe dit werk met veel liefde en ga altijd met een voldaan gevoel naar huis.”

 

Overzicht van alle verhalen