“Problemen zijn er om op te lossen. Collega’s vinden dat ik gedreven en enthousiast ben en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb. Ik ben altijd bereid anderen op weg te helpen.”

Andrea Blitterswijk-Verbraak
Praktijkmanager

 

 

Andrea werkte als teammanager in een woonzorgcentrum. Toen ze de vacature van praktijkmanager in de huisartsenzorg zag was haar interesse gewekt. Het leek haar leuk om haar vaardigheden toe te passen in een ander zorgveld en zich zo verder te ontwikkelen. Het bleek een schot in de roos, want ze werkt er alweer drie jaar met veel plezier.  

 

Andrea in de praktijk

Als praktijkmanager is Andrea degene die ervoor zorgt dat anderen de patiëntenzorg zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Andrea: “Denk bijvoorbeeld aan HR gerelateerde zaken of het inhoudelijk voorbereiden van maatschapsvergaderingen. Het is een projectmatige functie: in een bepaalde periode staat een bepaald onderwerp centraal waar veel tijd aan gespendeerd wordt. Bijvoorbeeld het stimuleren van digitale communicatie met patiënten. Om dat voor elkaar te krijgen werk ik samen met mijn collega’s.”

 

Dit zeggen haar collega’s

Collega’s vinden Andrea een aanpakker. “Problemen zijn er om op te lossen. Collega’s vinden dat ik gedreven en enthousiast ben en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb. Ik ben altijd bereid anderen op weg te helpen.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Andrea is trots op de ontwikkeling die de praktijkmanagers hebben doorgemaakt. “We zien steeds meer praktijkmanagers opstaan om een bijdrage te leveren. De bijdrage is afhankelijk van persoonlijke ervaring en affiniteit. Een collega heeft bijvoorbeeld veel kennis van ICT. Zelf heb ik affiniteit met HR. In samenspel met andere praktijken gaan we op dit gebied dingen oppakken die op praktijkniveau minder makkelijk zijn. Het is leuk te zien dat deze relatief nieuwe functie steeds meer ingebed raakt en op waarde wordt geschat.”

Is de praktijk iets voor jou?

Is contact met anderen voor jou belangrijk in een functie? Dan is de huisartsenzorg volgens Andrea iets om verder te onderzoeken: “Voor een functie van praktijkmanager is het belangrijk dat je het leuk vindt om na te denken over de toekomst en hier samen naartoe te werken. Zelf vind ik het leuk om er met collega’s voor te zorgen dat alle patiënten goede zorg krijgen die past bij de tijd waarin we leven. Het geeft veel voldoening als je na hard werken ziet dat er doelen zijn bereikt en patiënten en collega’s er baat bij hebben.”

 

Overzicht van alle verhalen