“Soms is een luisterend oor al voldoende om iemand gerust te stellen. In andere situaties moet je gelijk kunnen handelen.”

Corine Smit – van der Linden
Verpleegkundig Specialist

 

Het leek Corine mooi om zorg te kunnen dragen voor mensen die hier zelf (tijdelijk) niet toe in staat waren. Dat is gelukt. Ze werkt sinds drie jaar in de eerstelijnszorg en daar is ze heel blij mee. Het meest bijzondere aan haar werk vindt ze dat ze mensen kan helpen en dat geen enkele dag hetzelfde is. Dat maakt het werk leuk en uitdagend.

 

Corine in de praktijk

Corine werkt vooral avond- en weekenddiensten, zodat ze een goede balans heeft tussen werk en privé. “Tijdens de diensten voer ik zelfstandig fysieke en digitale consulten uit bij patiënten waarvan de hulpvraag niet kan wachten tot de eigen huisarts weer beschikbaar is. Soms is een luisterend oor al voldoende om iemand gerust te stellen. In andere situaties moet je gelijk kunnen handelen. Naast het geven van consulten houd ik me o.a. bezig met de scholing aan triagisten en participatie in werkgroepen. Daarbij kan ik mezelf steeds verder blijven ontwikkelen.”

 

Dit zeggen haar collega’s

Corine is een fijne collega. Ze is doortastend en de patiënt staat op nummer één! Ze combineert tijdens haar dienst met het grootste gemak fysieke en digitale consulten.”

“Corine is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en ze is altijd begripvol in contact met patiënten. Ze heeft oog en interesse voor het welzijn van collega’s en bouwt graag mee aan een stevige en gezonde organisatie.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Volgens Corine zijn bijzondere momenten er elke dienst wel: “Ik heb vooral een zwak voor kinderen. Het is mijn doel om ieder kind met een glimlach de deur uit te laten gaan. Dit lukt bijna altijd. Misschien kost het een aantal minuten meer tijd, maar als je hierdoor een ‘witte-jassen-trauma’ kan voorkomen geeft mij dat een goed gevoel!”

 

Is de praktijk iets voor jou?

Corine: “Als je jezelf breed wilt ontwikkelen maar tegelijkertijd ook specifieke kennis wilt vergaren dan is werken binnen de eerstelijns zorg een uitgelezen kans. Daarnaast is er een tekort aan huisartsen aan het ontstaan. Als Verpleegkundig Specialist binnen de huisartsenzorg ben je verzekerd van een dankbare baan met toegevoegde waarde voor zowel de patiënt als de andere zorgverleners.”

 

Overzicht van alle verhalen