“Hier doe ik het voor. Het gaat soms echt om leven en dood.”

Gülnaz Altun-Görgen
Doktersassistent & triagist

 


Gülnaz haar affiniteit ligt bij het helpen van mensen die medische zorg nodig hebben: “Soms is het een prikje toedienen of een simpel afspraakje inplannen. Soms luister je naar een huilend patiënt en soms moet je een ambulance inschakelen voor een heftige situatie. Ongeacht de vorm en urgentie wil ik altijd goede zorg leveren. Dat is waar mijn hart ligt.”


Gülnaz in de praktijk

De taken van Gülnaz zijn veelzijdig: triageren, hechten, artsen assisteren bij chirurgische ingrepen, medisch technisch handelingen uitvoeren zoals urine controleren of een prikje toedienen. Gülnaz: “Mijn doel is om ervoor te zorgen dat patiënten zich gehoord en geholpen voelen. Soms bellen patiënten om hun verhaal kwijt te kunnen. Dit is vaak een behandeling op zich en wat ik merk is dat patiënten na een gesprek geen afspraak meer nodig hebben of het nog even willen aanzien. Ze bedanken me dan voor het luisteren en zeggen bijvoorbeeld dat ze het nog even afwachten omdat ze zich al geholpen voelen.”

 

Dit zeggen collega’s over Gülnaz

“Gülnaz is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Ze werkt altijd hard. Daarnaast is ze zeer meedenkend in het proces, ze signaleert als dingen niet gestructureerd verlopen, meldt dit en wil dan ook graag meedenken om processen te verbeteren. Een super aanwinst in ons team. Heel gezellig en durft haar ruimte in te nemen.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Er gaat een schok door Gülnaz haar lijf wanneer een moeder belt dat haar dochter van 2,5 jaar niet reageert. Even blokkeert ze en dan begint ze delegerend te praten: ‘U bent mijn oren en ogen en ik wil nu precies weten wat u hoort en ziet om actie te gaan ondernemen.’ Gülnaz: “Toen kwam er nuttige informatie en schakelde ik tijdens het gesprek de ambulance in. Ondertussen hielp ik de moeder om het kind in de stabiele zijligging te leggen tot de ambulance ter plaatse was om te helpen. Hoe ernstiger de situatie hoe rustiger ik word als triagist.” Achteraf wordt ze ook wel eens gebeld door mensen die haar bedanken omdat alles heftiger was afgelopen wanneer zij er niet was geweest. “Hier doe ik het voor. Het gaat soms echt om leven en dood.”

 

Is de praktijk iets voor jou

Volgens Gülnaz moet je de knoop doorhakken en het gewoon doen als het je iets lijkt: “Je kunt je medemens helpen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Je bent ook nooit uitgeleerd: iedere dag is anders en leerzaam. Het is een baan waar je trots op mag zijn.

 

Overzicht van alle verhalen