“Dat ene gesprek tussen patiënt en doktersassistent kan het verschil maken”

Ismeta Sisic Becirovic,

Doktersassistent en triagist in opleiding

Ismeta Sisic Becirovic

Via haar werk in verzorgingshuizen en de thuiszorg kwam Ismeta uiteindelijk terecht op de opleiding voor doktersassistent. Een opleiding die precies past bij wat ze voor ogen had: een baan in de zorg, werken met patiënten van verschillende leeftijdsgroepen en afwisseling. Oh ja, en fijne regelmatige werktijden van 8 tot 5.

 

Ismeta in de praktijk

Ismeta heeft nog geen dag gehad dat ze met tegenzin naar haar werk ging. Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan uit verschillende bezigheden als de agendaplanning, telefonisch contact met patiënten, medisch technische handelingen (wonden verbinden, ECG’s maken, urinetesten, uitstrijkjes maken, oren uitspuiten, injecteren), en administratieve taken. Lekker veel afwisseling waardoor geen dag hetzelfde is, vindt Ismeta.

 

Dit zegt haar collega

Haar collega’s vinden Ismeta collegiaal, vriendelijk, rustig en professioneel. Precies de eigenschappen die je nodig hebt om een goede doktersassistent te zijn.

 

Topmomenten uit de praktijk

Als doktersassistent maak je zoveel topmomenten mee. Dat ze het verschil kan maken en een persoonlijke band op kan bouwen met patiënten maakt haar baan een topbaan, vertelt Ismeta. “Dat ik vertrouwen van patiënten kan winnen en ze hulp kan bieden waar nodig in moeilijke situaties dat geeft echt voldoening. Dat ene gesprek tussen patiënt en doktersassistent kan het verschil maken.”

 

De praktijk iets voor jou?

Ismeta: “Wil je graag in de zorg werken én een baan waar geen dag hetzelfde is?
Ga dan voor het beroep van doktersassistent. Je leert veel en je hebt doorgroeimogelijkheden. Ik zou niets anders meer willen!”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je triagist kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

“Triagist zijn is financieel aantrekkelijk, omdat je in de avond- en weekenduren een toeslag krijgt.”