“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk!”

Janneke Strietman,

Doktersassistent

 

Janneke Strietman

Toen de drogisterij waar Janneke werkte failliet ging, kwam ze onverwacht thuis te zitten.
We gaan geen getallen noemen, maar op Jannekes leeftijd was het niet eenvoudig om een andere baan in een drogisterij te vinden. Janneke ging op zoek naar iets nieuws. Haar werk in de drogisterij had haar interesse voor geneesmiddelen gewekt, dat was de eerste stap in de richting van haar nieuwe loopbaan. Via een verkorte MBO-4 opleiding van 15 maanden, kon Janneke zich omscholen tot doktersassistent. Al tijdens haar opleiding vond ze via haar stage een baan!

 

Janneke in de praktijk

Janneke werkt in een drukke, maar gezellige solopraktijk. Haar dagelijks werk bestaat voor een groot deel uit baliewerkzaamheden en het aannemen van de telefoon. Er zijn geen andere assistenten, maar er is wel elk jaar een stagiaire en iedere middag overleg met de huisarts. Daarnaast heeft Janneke haar eigen spreekuur waar ze verschillende patiënten ziet en medische handelingen uitvoert.

 

Dit zegt haar collega

“Janneke is begaan met de patiënten en de praktijk. Ze is perfectionistisch en komt haar afspraken altijd na. Dit is voor patiënten natuurlijk erg prettig. Ze werkt drie dagen in de praktijk waardoor ze voor patiënten een vertrouwd gezicht is. De praktijk is onder haar leiding goed georganiseerd.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Pas geleden nog, was er een mooi moment in de praktijk, vertelt Janneke. “Er was een oudere dame bij ons in de praktijk die snel moest worden opgenomen omdat de situatie in huis vanwege haar gezondheid niet meer houdbaar was. We hebben meteen over en weer telefoontjes gepleegd met allerlei instanties. Toen het gelukt was om op korte termijn een plekje te vinden, was de familie ons zo dankbaar. Een van de dochters kwam langs in de praktijk met een bos bloemen voor alle moeite. Dat zijn mooie dingen vind ik. Dat je in een moeilijke periode een steentje kunt bijdragen, dat voelt goed. Daar doen we het voor.”

 

De praktijk iets voor jou?

Janneke: “Of je nu jong bent en nog aan het begin van je loopbaan staat of, zoals ik al wat ouder en nog wilt switchen, het beroep van doktersassistent is absoluut de moeite waard.

Werken in de zorg is werken met je hart. Klaarstaan voor anderen en net dat beetje verschil kunnen maken. Dat maakt dit werk erg waardevol!”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je doktersassistent kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

"Het is niet erg als je in het begin nog niet veel weet. Je bent constant aan het leren, zelfs jaren erna. Dat maakt dit vak zo interessant."