“Een doktersassistent is echt onmisbaar in de huisartsenpraktijk!”

Jessica Brouwer,

Doktersassistent

 

jessica brouwer

Na tien jaar wassen, knippen, föhnen, verruilde Jessica knippen voor hechten en advies over kapsels voor advies over gezondheid. Na tien jaar in de kapsalon te hebben gewerkt werd het tijd voor iets anders, iets nieuws. Na grondig onderzoek kwam Jessica uit bij een eenjarige opleiding waarmee ze zich kon laten omscholen tot doktersassistent. Een heel ander vak, met toch ook een gemene deler: mensen voelen zich beter als ze langs zijn geweest.

 

Jessica in de praktijk

Door haar stages heeft Jessica ervaren dat er een verschil is tussen grotere gezondheidscentra waar ook huisartsenpraktijken gevestigd zijn en kleine, opzichzelfstaande huisartsenpraktijken. In de grotere centra heb je meer kans om de huisarts te assisteren bij kleine chirurgische ingrepen. Bij de kleine praktijk werk je meer zelfstandig en is het niet (of veel minder) nodig om de huisarts direct te assisteren. Maar in beide gevallen heb je administratieve taken en je eigen spreekuur.
En natuurlijk de telefoon, dat is een belangrijke taak van de doktersassistent; het eerste aanspreekpunt voor de patiënt zijn. Steriliseren van instrumenten hoort er ook bij. Niet het leukste werkje volgens Jessica, maar wel heel belangrijk!

 

Dit zegt haar collega

“Het is ontzettend fijn om als assistente die al ruim 15 jaar in het vak zit, een enthousiaste, gedreven collega te hebben als Jessica. Ze heeft een frisse en kritische blik op het vak. Jessica weet van aanpakken, is bekwaam en heel sociaal. Ik kan alleen maar wensen dat meer mensen net zo enthousiast zijn voor het vak van doktersassistent als Jessica.”

 

Topmomenten uit de praktijk

De samenwerking tussen huisartsen en assistentes maakt het vak interessant volgens Jessica. Want juist van een huisarts kun je heel veel leren. “De huisartsen waar ik tot nu toe mee heb gewerkt, willen graag veel kennis delen. En doordat mijn kennis meer is gegroeid, voel ik me zelfverzekerd aan de telefoon. Zo kan ik patiënten vaak direct al een goed advies geven, zonder eerst te overleggen. Niks is fijner dan een assistent aan de telefoon te hebben die verstand van zaken heeft.”

 

De praktijk iets voor jou?

Jessica: “Mezelf laten omscholen tot doktersassistent is de beste keus die ik heb gemaakt. Ik haal er zoveel voldoening uit om mensen te helpen en te adviseren.
Mijn werk is heel waardevol, een doktersassistent is echt onmisbaar in de huisartsenpraktijk. Bij twijfel, zeker doen dus!”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je doktersassistent kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

“Ik vind het mooi dat ik een rode draad ben voor de patiënt waardoor hij of zij langer en gezonder kan leven.”