“Het was belangrijk dat Jolanda de opleiding en het werk kon combineren met het opvoeden van haar destijds kleine kinderen. Dat is gelukt!”

Jolanda Krabbendam
Triagist

 


Jolanda was op zoek naar een veelzijdige baan in de zorg.  Daarbij was het belangrijk dat ze de opleiding en het werk kon combineren met het opvoeden van haar destijds kleine kinderen. Dat is gelukt: ze kon de opleiding in de avonduren doen en parttime aan de slag. Ze werkte 14 jaar als doktersassistent en werkt inmiddels alweer 3 jaar met veel voldoening als triagist.

 

Jolanda in de praktijk

Jolanda: “Mijn baan bestaat uit het aannemen van de telefoon en het beoordelen hoe urgent de klacht van de patiënt is. Moet er een ambulance naartoe, kan het een consult worden of kan er wellicht een advies gegeven worden? Ieder gesprek is anders en je weet nooit welke hulpvraag je krijgt. De vragen zijn zeer divers. Het is prettig dat we altijd met een arts kunnen overleggen wanneer dit nodig is.

 

Dit zeggen collega’s over haar

Jolanda is een leuke, spontane en betrouwbare collega met een grote dosis humor. Ze is nauwkeurig en neemt haar werk serieus. Ze is makkelijk in de omgang en heeft altijd het goede voor met patiënten en collega’s.

 

Topmomenten uit de praktijk

Het grappigste moment voor Jolanda was toen zij een patiënt vroeg welke medicatie hij gebruikte. Jolanda: “Hij noemde voor mij onbekende medicatie. Ik noteerde dit met de nodige scepsis waarop de patiënt even later op onvervalst plat zei: “O, wacht even, dit zijn de medicijnen van de hond”.

 

Is de praktijk iets voor jou?

Als dit beroep je iets lijkt zou Jolanda je aanraden om eens te kijken of je een dag(deel) mee kunt lopen bij een triagepost. “Als het iets voor je is kun je een interne opleiding volgen. Contracten bij Medrie in Zwolle worden gegeven vanaf 8 uur. Ideaal te combineren met eventuele andere werkzaamheden. Het geeft mij een gevoel van vrijheid. Daarnaast is het een uitdagende baan waarin je nooit uitgeleerd raakt. Ik hou ervan!”

 

Overzicht van alle verhalen