“Ik vind het belangrijk dat patiënten weten dat we altijd voor ze klaar staan.”

Lola Krahmer,

Doktersassistent

 

Lola Kramer

Lola is een echt ‘mensen-mens’ vinden haar collega’s. Geen wonder dat ze een beroep zocht waarin ze mensen kon helpen. En waarin ze zeker een baan zou vinden. Als doktersassistent is dat helemaal gelukt. Lola voelt zich als een vis in het water in de praktijk en gaat elke dag met plezier naar haar werk.

 

Lola in de praktijk

Lola’s dag begint met praktische zaken, alle computers en apparaten moeten aanstaan voordat de praktijk open kan. Omdat haar collega’s ook tijd nodig hebben om op te starten, zet ze voor hen vast koffie en thee.

Tot 10:30 uur beantwoordt Lola de telefoon en daarna volgt het eerste overleg met de huisarts en de praktijkondersteuner. In de middag is er een telefonisch spreekuur waarin patiënten kunnen bellen voor uitslagen van testen. Later in de middag hebben de assistentes een gezamenlijk spreekuur, er volgt nog een overleg met de huisarts en dan sluit Lola de dag af met een laatste telefonisch spreekuur. Tussendoor doet ze administratie en ondersteunt ze de huisarts bij onderzoeken als dat nodig is.

 

Dit zeggen haar collega’s

“Lola is een mensen-mens, ze is heel sociaal en behulpzaam. Ze staat altijd voor iedereen klaar, voor zowel de patiënten als collega’s. Je kunt echt aan Lola merken dat ze een passie voor dit beroep heeft.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Haar collega’s, met wie ze het heel leuk heeft, zijn belangrijk voor Lola. Een gezellig team maakt werken natuurlijk een stuk leuker. Maar het belangrijkst zijn de patiënten.

Ze vertelt:Ik ben graag een luisterend oor voor onze patiënten zodat ze weten dat wij altijd voor hen klaar staan. Ik vind het daarom ook leuk om een kort praatje te maken met de patiënten.”

 

De praktijk iets voor jou?

Lola: “Op dit moment is er veel vraag naar doktersassistenten. Er blijft vast altijd werk in, want er blijft altijd zorg. Het is een superleuke, afwisselende baan waarin je echt iets kunt betekenen voor mensen.”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je doktersassistent kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

“Je bent als doktersassistent nooit uitgeleerd. Er komt steeds meer verantwoordelijkheid voor ons.”