“Ik had nooit gedacht dat ik in de zorg zou gaan werken, maar kwam erin terecht omdat iemand me vroeg.”

Marion Vogel-van der Voorn
Praktijkmanager Huisartsenpraktijk

 


Marion werkte als manager in diverse functies. Ze had er nooit over nagedacht om in de zorg te werken, maar ze werd enthousiast toen haar toekomstig werkgever haar op het hockeyveld vroeg om in haar huisartsenpraktijk te komen werken. Ze volgde de benodigde opleiding en inmiddels werkt ze alweer bijna 5 jaar op de huisartsenpraktijk. Een goede keuze, want ze haalt er veel plezier en voldoening uit en voelt zich als een vis in het water. 

 

Marion in de praktijk

Als praktijkmanager is Marion een echte regelneef en werkt ze zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau: “Een werkdag kan bestaan uit een doktersassistentenoverleg, een gesprek met de arbodienst over een zieke medewerker, een (functionerings-)gesprek met een medewerker, een overleg om de Coronavaccinatie te organiseren, contact opnemen met ons ICT-bedrijf over een storing, contact opnemen met waarnemers, overleg met de 2 praktijkhouders over allerlei beleidszaken en ga zo maar door. Er komt veel bij kijken maar ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat collega’s lekker in hun vel zitten en hun werk goed kunnen doen omdat alles goed geregeld is.

 

Dit zeggen collega’s over Marion

Er wordt over Marion gezegd dat ik ze een ‘manager’ is in de goede zin van het woord: “Meerdere collega’s hebben al tegen me gezegd dat ik de verbinder en de ‘spil’ ben in de organisatie.”

 

Topmomenten in de praktijk

Marion: “Ik had nooit gedacht dat ik in de zorg zou gaan werken, maar kwam erin terecht omdat iemand me vroeg. Vervolgens ben ik ook gevraagd om als opleidingscoördinator aan de slag te gaan bij de opleiding die ik aan het begin van mijn nieuwe carrière gevolgd heb. Zo heb ik groepen praktijkmanagers in opleiding begeleid en mijn vak weer doorgegeven aan vele anderen.”

 

Is de praktijk iets voor jou?

Als je werk zoekt in een leuke boeiende sector die continu in beweging en ontwikkeling is moet je volgens Marion in de zorg zijn: “Het mooie is dat er niet naar leeftijd wordt gekeken maar naar je kwaliteiten. Huisartsen kunnen mensen gebruiken die verstand hebben van bedrijfsvoering, personeelsmanagement en het verbeteren van processen. Je kunt dus écht van toegevoegde waarde zijn. Als iedereen doet waar zij goed in is dan zorgt dit voor een goedlopende praktijk, goede zorg en een goed team met blije praktijkhouders en collega’s.”

 

Overzicht van alle verhalen