“Door mijn medische kennis kon ik op vakantie mijn vriendin helpen.”

Sinem Senler,

Doktersassistent

Sinem Senler

Toen Sinem 11 jaar oud was, overleed haar moeder. Een verdrietige gebeurtenis in haar leven die bepalend was voor wat Sinem later wilde gaan doen: mensen helpen om beter te worden of te steunen tijdens de moeilijke tijd van ziek-zijn. Op de middelbare school koos Sinem de richting Zorg en welzijn en liep ze haar eerste snuffelstage in een huisartsenpraktijk. Dat was meteen raak. Sinem was zo enthousiast dat ze het liefst meteen wilde blijven. De keuze voor de driejarige opleiding tot doktersassistent was dus snel gemaakt!

 

Sinem in de praktijk

Na haar opleiding besloot Sinem ervaring op te doen bij verschillende huisartsenpraktijken.

Een goede keuze vertelt ze: “Ik ben enorm blij dat ik bij verschillende praktijken heb kunnen werken. Er is namelijk een groot verschil in de patiëntenpopulatie binnen de verschillende praktijken. In een stadspraktijk heb je meer te maken met (buitenlandse) studenten en jongere mensen, in een dorpspraktijk zijn er meer ouderen. Uiteindelijk koos Sinem voor een baan bij een huisartsenpraktijk in de stad. Haar tweetaligheid komt hierbij goed van pas. “Naast de moderne talen beheers ik de Turkse taal in woord en geschrift. De aansluiting met andere culturen binnen Nederland is voor mij geen probleem.”

 

Dit zegt haar collega

Sinem is sociaal en behulpzaam. Ze heeft een actieve inbreng en durft ook opbouwend kritisch te zijn. Haar open houding is heel waardevol in onze praktijk. Sinem heeft echt hart voor haar werk en haar patiënten en heeft zeker nog potentie om door te groeien.”

 

Topmomenten uit de praktijk

Werken in de zorg geeft enorm veel voldoening vindt Sinem. “Ik vind het het fijnst als ik mensen goed medisch advies kan geven of gerust kan stellen. En mensen helpen door medische handelingen uit te voeren, is ook een mooi aspect van mijn vak. Iedere dag is hier anders, dat dynamische, dat maakt het werk echt leuk!”

 

De praktijk iets voor jou?

Sinem: “Doktersassistent is een veelzijdig beroep waarin je veel leert over het medische vak. Als je in de zorg wilt werken maar geen onregelmatige en wisselende diensten wilt draaien, dan is het beroep van doktersassistent ideaal. Het is een 8-tot-5-baan en goed te combineren als je een gezin hebt. Gezondheid staat bij de meeste mensen op de eerste plaats, dat je mensen daarmee kunt helpen, maakt het heel dankbaar werk.”

 

Overzicht van alle verhalen

Geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe je doktersassistent kunt worden? Ontdek het op deze pagina.

"Het is niet erg als je in het begin nog niet veel weet. Je bent constant aan het leren, zelfs jaren erna. Dat maakt dit vak zo interessant."